Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acțiune Pro-Viață: 2000 de lumânări, aprinse în memoria pruncilor avortați

Miscare Pro Viață la Moscova
Miscare Pro Viață la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii asociației ”Pro Viață” din Rusia au aprins, la Mănăstirea Visokopetrovsky din Moscova, două mii de lumânări în memoria pruncilor victime ale avortului

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. În seara zilei de joi, la Mănăstirea Visokopetrovsky din Moscova, a avut loc o manifestare publică pro-viață. Două mii de lumânări au fost aprinse în memoria pruncilor victime ale avortului, informează basilica.ro.

Ребенок во время трансляции Прямой линии с Владимиром Путиным в Омске - Sputnik Moldova
Acțiune internațională Pro Viață: 1,2 milioane de semnături, transmise lui Putin

Potrivit portalului orthochristian.com, acțiune a avut loc în ziua de pomenire a celor 14 mii de prunci uciși din porunca lui Irod.

Coordonatorul mișcării „Pentru Viață" (За Жизнь), Sergei Chesnokov, a declarat că scopul manifestării este de a conștientiza anvergura tragediei infanticidului. Chesnokov a mai spus că în această zi au avut loc mai multe acțiuni pro-viață, iar demersul asociațiilor este de a oferi ajutor pentru miile de mame însărcinate aflate în situații de criză.

Cele două mii de lumânări au fost aprinse în cadrul unei slujbe oficiate la Mănăstirea Visokopetrovsky. Acestea au fost așezate de activiști pe o cruce de peste șase metri.

Problema avortului este una intens discutată în spațiul public din Rusia. În 2017 au fost colectate peste un milion de semnături pentru interzicerea avortului prin lege.

Potrivit datelor statistice oficiale, zilnic în Rusia au loc aproximativ două mii de avorturi.

Fluxul de știri
0