Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acțiune internațională Pro Viață: 1,2 milioane de semnături, transmise lui Putin

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaРебенок во время трансляции "Прямой линии с Владимиром Путиным" в Омске
Ребенок во время трансляции Прямой линии с Владимиром Путиным в Омске - Sputnik Moldova
Abonare
Cele peste un milion de semnături care au fost colectate de Asociația ”Pro Viață” din Federația Rusă sunt transmise în aceste momente președintelui Vladimir Putin. Semnatarii cer ca copilul să fie recunoscut drept ființă umană chiar din momentul conceperii

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik, Cezar Salagor. Într-un articol recent Sputnik Moldova a scris despre inițiativa Asociației "За Жизнь" (Pentru Viață) din Federația Rusă, care a colectat deja 1,2 milioane de semnături pentru a susține inițiativa legislativă menită să asigure protecția copiilor nenăscuți, interzicerea avorturilor și sprijinirea familiilor cu mulți copii de la bugetul de stat.

Astăzi, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, membrii asociației urmează să transmită semnăturile colectate președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Mișcarea "Pentru Apărarea și Promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale" din Republica Moldova a expediat Ambasadei Rusie la Chișinău o scrisoare de susținere a acestei inițiative.

"Mișcarea "Pentru Apărarea și Promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale" susține inițiativa din Federația Rusă, care promovează și încurajează nașterea de copiii. Avortul este ucidere de om, iar fătul din burta mamei este persoană și om viu, cu trup și suflet chiar din ziua zămislirii", este scris în mesajul Asociației semnat de protoiereul Nicolae Boian.

 
Campania este susținută de moldovenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Totodată, acțiuni de susținere a inițiativei au loc în mai multe state ale lumii, precum Franța, Polonia, Germania, Estonia, Finlanda și multe altele. Pe rețelele de socializare Facebook și Vkontakte, persoanele care susțin această campanie folosesc mai multe hashtag-uri după care pot fi găsite mesajele și imaginile postate de ei. Este vorba de #зажизнь #миллион_и_я #forlife #million_and_i.

Acțiune de susținere a inițiativei în Polonia:

 
Acțiune de susținere a inițiativei în Italia:

În luna septembrie, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, a semnat o adresare prin care îndeamnă autoritățile din Federația Rusă să interzică avorturile prin lege. Patriarhul propunea să fie interzise atât metodele chirurgicale și medicamentoase de întrerupere a sarcinii, cât și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv. De asemenea, autoritățile au fost îndemnate să acorde copilului conceput, statut de ființă umană, viața, sănătatea și bunăstarea căruia să fie apărată prin lege.

Fluxul de știri
0