Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vinieta nu mai este verificată la frontieră. Ce schimbări au intervenit la hotar

© SputnikПроверка автомобиля
Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de Frontieră au pus în aplicare mai multe acțiuni care au menirea de a micșora timpul de trecere a hotarului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. De la începutul acestui an, angajații Poliției de Frontieră nu mai verifică vinieta la trecerea hotarului. Potrivit instituției, astfel a fost micșorat timpul de control al documentelor necesare la traversarea frontierei de stat. 

Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Societate
Ucraina a introdus noi reguli de intrare în țară. Cum trec hotarul moldovenii

Subiectul fluidizării traficului transfrontalier a stat la baza agendei unei ședințe operative convocată de șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari. 

Potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră, în primele 10 zile ale anului în curs, o jumătate de milion de persoane au traversat hotarul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră se așteaptă la un flux mare de călători și în perioada imediat următoare, când moldovenii care muncesc peste hotare se vor întoarce la locurile lor de muncă după vacanța de iarnă.

În acest, context Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniță. Pentru aceasta s-a decis instalarea indicatoarelor rutiere de orientare și informare despre căile de acces spre unele puncte de trecere. Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din PTF comun ”Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani, care nu semnalează un flux majorat.

La această ședință s-a mai decis să fie suplimentat numărul de funcții în PTF Leușeni. Ultimele date statistice arată că numărul de persoane care traversează frontiera prin PTF Leușeni este în creștere cu 5,5 la sută.

Fluxul de știri
0