Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șocant: Un caz care îl depășește pe cel al polițaiului pedofil!

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un ofițer superior aflat în funcție importantă vindea droguri din mijlocul celei mai înalte instituții a siguranței naționale

BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik, Evan Răutu. „În mod normal, după toată ursăria cu așa-zisa căutare de trei zile prin intermediul polițiștilor, cu poza pe toate televizoarele și împăștiată că molima pe Internet, a unui individ angajat chiar în poliție, Poliția trebuia decapitată", scrie Victor Ciutacu într-un recent articol de pe blogul personal.

Cocaină - Sputnik Moldova
Societate
Traficanți de droguri și etnobotanice, încătușați de pollițiștii

Care sunt motivele pentru care cunoscutul jurnalist este atât de vehement? Ciutacu are o logică de fier: "N-au avut bunul simț sau onoarea militară să plece ei din funcțiile pe care le ocupă, șeful IGP, cel de la (…) și toți cei care, în ordinea descrescătoare a ierarhiei, sunt peste agentul-pedofil ar fi trebuit dați afară".

Poliția inspiră, prin grația lor și a altor incapabili, orice, numai "siguranță și încredere" nu, conchide Victor Ciutacu. Dar care instituție oferă "siguranță și încredere", îl întreb (nu numai) pe Victor Ciutacu?

Ei bine, concidența face ca astăzi, magistraţii Tribunalului Arad l-au condamnat pe fostul șef al Departamentului Antidrog de la SRI Arad pentru trafic de droguri! Acesta fusese capturat la mijlocul anului trecut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, când, ce să vezi, încerca să vândă droguri de mare risc!

Conform DGA, ofițerul superior (maior) SRI ar fi vândut de două ori substanţe interzise unor alți ofiţeri, aceștia fiind însă sub acoperire. Ultima dată a fost prins în flagrant. A urmat ancheta și trimiterea în judecată, prin rechizitoriu ofițerul SRI fiind acuzat de trafic de droguri şi deţinere de droguri.

Bun, las la o parte că instanța, blândă în acest caz, l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, sentinţa nefiind definitivă — nici nu mai fac comparații cu alte cazuri în care s-au administrat megacondamnări pentru fapte și persoane mult mai puțin importante; dar vorbim de un ofițer superior SRI, șef al unui departament!

Cocaină - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mafia drogurilor din Moldova a suferit o lovitură grea

Tradus — un personaj aflat în funcție importantă vindea droguri din mijlocul celei mai înalte instituții a siguranței naționale! Iar niciun cap din SRI nu a pățit nimic!

Și, atenție — în cazul pedofilului e vorba de acțiunea individuală a unui țicnit, pe când vânzarea de droguri înseamnă colaborarea cu mulți inși, poate chiar cu o rețea! Din dosarul cauzei fostului maior reiese că acesta ar fi colaborat cu "un interlop din oraş", care — ce să vezi! — fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare!

Deci cum vii tu, SRI, și spui că nu ai știut nimic despre unul dintre ofițerii tăi?! Sincer, lăsând la o parte aspectul scabros, revoltător, al cazului polițistului pedofil, cel al sereistului mi se pare mult mai grav — și mă întreb, mergând pe logica lui Victor Ciutacu, oare de ce "toți cei care, în ordinea descrescătoare a ierarhiei, sunt peste" ofițerul dealer de droguri "n-au avut bunul simț sau onoarea militară să plece ei din funcțiile pe care le ocupă"?

Fluxul de știri
0