Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mafia drogurilor din Moldova a suferit o lovitură grea

© Pixabay / stevepbCocaină
Cocaină - Sputnik Moldova
Abonare
Mafia drogurilor din Republica Moldova a suferit o pierdere grea: poliția le-a confiscat marfa în valoare de 15 milioane de lei și a reținut 25 de dealeri

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Adjunctul procurorului general, Igor Popa, șeful Direcției antidrog din cadrul Inspectoratul General de Poliție, Ion Țurcanu, și șeful Poliției Chișinău, Corneliu Groza, au oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă despre operațiunea antidrog care s-a desfășurat la 8 noiembrie pe teritoriul întregii țării. 

Potrivit procurorului general adjunct, operațiunea a vizat patru grupări criminale care au anumite tangențe între ele. Acestea se ocupau cu vânzarea drogurilor sintetice, heroinei, marijuanei și pastilelor stupefiante pe întreg teritoriul țării. Pastilele erau vândute în cluburile de noapte la un preț de 450 de lei bucata. Stupefiantele erau aduse în special din Olanda. 

”Perchezițiile s-au desfășurat în 27 de raioane. În total s-au efectuat 183 de percheziții. Au fost reținute 25 de persoane. Valoarea drogurilor confiscate se ridică la 15 milioane de lei”, a declarat șeful Direcției antidrog din cadrul IGP. 

Printre persoanele reținute sunt și doi reprezentanți ai cultului religios. Membrii grupărilor au vârstele cuprinse între 19 și 47 de ani. În total, sunt suspectate 95 de persoane, dintre care 47 au avut condamnări.

În cadrul perchezițiilor au mai fost ridicate, arme, o grenadă și sume impunătoare de bani. 

Șeful Poliției Capitalei a declarat că administratorul afacerii cu droguri nu se află în Moldova. 

”Nu există posibilități tehnice, deocamdată, de a-l depista. Locația sa este greu de stabilit. Legătura cu angajații și clienți se făcea prin messenger. Schema este importată”, a declarat Groza. 

Oamenii legii au documentat acest caz timp de trei luni. Acțiunile de depistare a tuturor persoanelor implicate în schemă continuă. 


Fluxul de știri
0