Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deocamdată, doar tatăl minorului ucigaș de la Telenești este judecat

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaTrăgător, armă, focuri de armă
Trăgător, armă, focuri de armă - Sputnik Moldova
Abonare
Tatăl adolescentului care a împușcat mortal un minor la Telenești a fost trimis în judecată pentru păstrarea neglijentă a armelor

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Locuitorul raionului Telenești al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor va fi judecat pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc și munițiilor.

Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală și a trimis cauza penală în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la trei ani privațiune de libertate.

Ружье, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri șocante în cazul copilului omorât și aruncat în fântână la Telenești

Tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, în satul Verejeni. Un minor de 14 ani ar fi tras dintr-o armă de foc într-un alt minor de 7 ani, care a decedat din cauza leziunilor grave cauzate. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei inculpatului.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparținea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuș, în odaia în care cei doi se jucau.

Găsind arma respectivă, fiul său a efectuat o împușcătură în direcția minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave incompatibile cu viața.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în privința adolescentului, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenționat.

În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate, iar tatăl acestuia — în arest preventiv.

Fluxul de știri
0