Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zece mii de șomeri din Moldova își pot găsi cu ușurință un loc de muncă

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 9 august, sunt în evidență 9.578 de locuri de muncă vacante

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Agenții economici din Republica Moldova au anunțat un număr record de locuri de muncă vacante. În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 9 august, sunt în evidență 9.578 de locuri de muncă vacante.

Информационный центр рынка труда - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unii șomeri din Moldova ar putea fi impuși să presteze muncă neremunerată

Din numărul total de oferte, aproape 3,1 mii de locuri de muncă sunt oferite în municipiul Chișinău. În jur de o mie de locuri de muncă vacante sunt prezentate în municipiul Bălți. Cele mai puține oferte de muncă sunt prezentate în raioanele Edineț, Cantemir, Drochia. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2050 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt prezentate în domeniile învățământ și sănătate. La data de astăzi sunt căutați 312 specialiști în domeniul sănătății și 284 — în învățământ.  

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8510 locuri de muncă. Sunt la mare căutare specialiștii în industria textilă și confecții și lucrători calificați în întreprinderi industriale.


Fluxul de știri
0