Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, sursă de sclavi: iată ce au pățit patru bărbați din Anenii Noi

Abonare
Sclavagismul în Republica Moldova este practicat pe larg. O confirmă chiar Procuratura Generală

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Un individ a fost condamnat pentru trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă forțată.

Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Doar în Moldova: Bărbat ținut în sclavie chiar de către un funcționar de stat

Un bărbat din raionul Anenii Noi a fost condamnat la închisoare cu executare, fiind învinuit că a traficat patru bărbați din același raion pentru a fi exploatați prin muncă.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în decembrie 2012, inculpatul a recrutat patru bărbați pentru a munci în Federația Rusă la lucrări sezoniere. Acesta le-a promis un salariu bun, cazare și hrană gratuită.

Ajunși în regiunea Voronej, victimelor le-au fost luate actele de identitate. Oamenii au fost impuși să muncească în condiții inumane, timp de câteva luni, după care au fost remunerați cu sume foarte mici de bani.

În luna mai 2017, instanța de fond a achitat inculpatul, pe motiv că nu s-a constatat fapta infracțiunii. Sentința a fost atacată de procurori și recent, prin decizia Curții de Apel Chișinău, inculpatul a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de detenție în penitenciar de tip închis.

Decizia instanței este cu drept de atac.

Fluxul de știri
0