Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A decedat Mihail Derjavin, Artist al Poporului din Rusia

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaСбор труппы театра Сатиры
Сбор труппы театра Сатиры - Sputnik Moldova
Abonare
Artistul Poporului din Rusia, Mihail Derjavin, a decedat la vârsta de 81 de ani, după o boală îndelungată

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Miercuri, a murit cel mai în vârstă actor al Teatrului de Satiră, Artistul Poporului din Rusia Mihail Derjavin, comunică RIA Novosti.

„După o boală îndelungată, astăzi s-a stins din viață Artistul Poporului din Rusia Mihail Derjavin", a declarat un reprezentant al Teatrului de Satiră.

Data funeraliilor va fi anunțată mai târziu.

Mihail Derjavin s-a născut pe 15 iunie 1936, la Moscova, în familia lui Mihail Stepanovici Derjavin, unul dintre actorii principali ai Teatrului „Evgheni Vahtangov". A rămas fără tată când avea doar 15 ani. Pentru a-și ajuta familia, era nevoit să muncească, iar în clasa a zecea s-a transferat la școala serală.

În 1954, Derjavin a fost admis la Școala teatrală „Boris Șciukin". Ulterior a fost invitat la teatrul „Komsomolului leninist" din Moscova. În anul 1969 a trecut la Teatrul de Satiră.

Pe parcursul activității la acest teatru a interpretat mai multe roluri, printre care cel al lui Eliseev din „Banchetul" de Arkadi Arkanov și Grigori Gorin; Velosipedkin din „Baia" de Vladimir Maiakovski; „Bani turbați" de Aleksandr Ostrovski; „Prea multă minte strică" de Aleksandr Griboiedov ș. a.

A debutat în cinematografie în anul 1956, cu rolul gimnazistului Jenka, în filmul lui Iuri Egorov „Ei au fost primii".

Unul dintre cele mai memorabile roluri de film a fost cel din pelicula „Trei într-o barcă (fără a mai socoti și câinele)" de Naum Birman după Jerom K. Jerom.

Activitatea sa a fost înalt apreciată, fiind distins inclusiv cu ordinul „Pentru merite față de Patrie" gradul II și IV.

Fluxul de știri
0