Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce le-a cerut Andrian Candu noilor membri ai Guvernului Filip

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Cei șapte noi membri ai Guvernului, doi vicepremieri și cinci miniștri, numiți în urma remanierilor guvernamentale, au depus astăzi jurământul
Ce le-a cerut Andrian Candu noilor membri ai Guvernului Filip

După ce a semnat decretele de numire în funcția a acestora, Andrian Candu, care a exercitat interimatul funcției de președinte al țării, a ținut să atenționeze noii membri ai Cabinetului de Miniștri că anul 2018 va fi un an dificil. Cetățenii Republicii Moldova au așteptări mari, așa că rezultatele pe care le va obține Guvernul trebuie să depășească cu mult așteptările populației.

„Printr-o nouă componență a Guvernului Filip, cu siguranță, lucrurile începute bine, vor fi duse la capă, iar altele neîncepute, vor fi derulate în acest an. Fiecare dintre voi aveți nivelul necesar de pregătire, de profesionalism, de experiență și sunt sigur că veți reuși. Așa cum am menționat, anul 2018 este un an dificil și plin de provocări. Foarte multe sunt de făcut pentru ca cetățenii să simtă o viață mai bună. Tot ceea ce trebuie să faceți este să depășiți așteptările cetățenilor", a declarat Andrian Candu în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului a celor șapte membri noi ai Guvernului Filip.

Amintim că cei șapte noi membri ai Guvernului, doi vicepremieri și cinci miniștri, numiți în urma remanierilor guvernamentale anunțate pe 19 decembrie, au depus astăzi jurământul în prezenta președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a premierului, Pavel Filip.

Deoarece președintele Igor Dodon a refuzat să-i numească, decret de numire a acestora în funcție a fost semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a fost împuternicit cu această atribuție printr-o decizie emisă de Curtea Constituțională.

Cei șapte membri noi ai Guvernului Filip sunt: Chiril Gaburici — ministru al Economiei și Infrastructurii; Alexandru Tănase — ministru al Justiției; Tudor Ulianovschi — ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; Svetlana Cebotari — ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Liviu Volconovici — ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Iurie Leancă — vicepremier pentru Integrare Europeană și Cristina Leşnic — vicepremier pentru Reintegrare.

Fluxul de știri
0