Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au pățit angajații ucraineni de la o întreprindere din Polonia

© Sputnik / Alexei Vitnitski / Accesați arhiva multimediaUn train Kiev-Varsovie
Un train Kiev-Varsovie - Sputnik Moldova
Abonare
În Polonia a fost înregistrat un caz de discriminare a muncitorilor ucraineni, care a scandalizat opinia publică. Și anume, administrația unei întreprinderi polone i-a obligat pe muncii veniți din Ucraina să poarte o uniformă destinsă de cea ale muncitorilor polonezi, și anume una în culorile naționale ale Ucrainei.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Muncitorii ucraineni de la o fabrică din Polonia au fost constrânși să poarte o uniformă distinctă de cea a altor angajați, având imprimată pe ea culorile drapelului național al Ucrainei — galben și albastru, informează Sputnik France, citând publicația „Wyborcza".

Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova
Polonia și Ungaria vor crearea unei bănci regionale în Europa Centrală - detalii

Incidentul a avut loc la filiala multinaționalei „Lindab", care produce materiale de construcție și de ventilare. La această fabrică, situată în orașul Wieruchow, nu departe de Varșovia, lucrează 200 de persoane, dintre care 40 sunt din Ucraina.

La această întreprindere culoarea salopetei angajaților polonezi diferă în funcție de postul pe care îl ocupă: mecanic, șef de echipă sau muncitor în secția de producție. Uniforma lucrătorilor ucraineni diferă totuși de a celorlalți, ei fiind forțați să poarte pantaloni bleu și cămașă galbenă sau oranj.

Michal Wroblewsky, purtătorul de cuvânt al asociației, a dat asigurări că nu există nimic discriminatoriu în această practică și că este vorba doar de o simplificare a comunicării între personalul polonez și cel ucrainean. Astfel, un contramaistru polonez, adresându-se unui ucrainean, știe că acesta ar putea să nu cunoască chiar bine limba poloneză. Purtătorul de cuvânt a adăugat că întreprinderea îi tratează pe ucraineni la fel ca și pe polonezi. De exemplu, le acordă premii.

Fluxul de știri
0