Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un student din Chișinău și un fost polițist i-au lăsat mască ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru 20 de mii de euro, aceștia promiteau muşamalizarea unui caz de trafic de heroină.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Trei persoane au fost reţinute de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acestea sunt bănuite că ar fi estorcat, de la ruda unui inculpat, 20 de mii de euro pentru a-l scăpa de dosar penal.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
Cine este primul ”fericit” care a fost reținut de CNA în 2018

Potrivit denunţătorului, cele trei persoane, între care un student la o universitate din Chișinău şi un fost poliţist, s-ar fi prezentat drept persoane influente din cadrul FSB și altor servicii secrete şi i-ar fi promis că îi pot soluţiona problema penală a rudei, care era cercetată pentru trafic de heroină. Pentru serviciile promise, aceștia au cerut 20 de mii de euro.  

Potrivit CNA, bănuiţii au acţionat în comun, inducându-i victimei falsa senzaţie că ei sunt în relaţii amicale cu un şir de persoane influente din justiţie şi că îi pot soluţiona problema. În fapt, aceştia au aplicat o schemă clasică de înşelăciune, reuşind să estorcheze suma de 20 de mii de euro.         

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală pentru trafic de influenţă, însă procurorii ar putea încadra faptele bănuiţilor în escrocherie. În prezent, cei trei sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Fluxul de știri
0