Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Minorii din Florești ce au pus pe jar Poliția timp de o lună au fost găsiți

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Abonare
O poveste care, vai!, este atât de specifică Republicii Moldova astăzi. Doi minori, rămași acasă doar cu bunica, au hoinărit timp de o lună, iar de Crăciun au ezitat să revină Acasă de teamă ca concubinul bunicii să nu le ia banii pe care i-au câștigat din colindat.

CHIŞINĂU, 8 ian — Sputnik. Cei doi minori de 7 și 10 ani din satul Frumuşica, raionul Floreşti, pe care bunica i-a declarant dispăruți în seara de 7 decembrie 2017, au revenit acasă în această dimineață, 8 decembrie, anunță Inspectoratul General al Poliției din cadrul Ministerului de Interne.

Пожар в Кишиневе - Sputnik Moldova
Accidente
Detalii îngrozitoare despre incendiul în care au ars trei frați minori

În operațiunea de căutare a celor doi copii au fost implicați 11 angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești și voluntari. Aceștia i-au verificat şi chestionat pe prietenii minorilor şi pe alte persoane din comunitate. De asemenea, au fost verificate casele părăsite, construcțiile abandonate, unitățile comerciale din localitate şi persoanele la care minorii obișnuiau să plece în vizită.

Momentan, minorilor le este acordată asistență psiho-pedagogică, iar autoritatea tutelară urmează să ia decizii în acest caz.

Potrivit polițiștilor, minorii au revenit acasă aproximativ la ora 9 dimineața, după ce noaptea au stat la o rudă din localitate. Din declarațiile minorilor, am aflat că lor le-a fost frică să stea acasă, pe motiv că în ea se afla doar concubinul bunicăi, care ar fi putut să le ia banii câștigați în urma colindatului, în timp ce bunica acestora se afla în ospeție la vecini.

Fluxul de știri
0