Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii îngrozitoare despre incendiul în care au ars trei frați minori

© Facebook / DSEПожар в Кишиневе
Пожар в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Tatăl copiilor a fost anterior condamnat pentru omor, acesta a fost acuzat că l-a ucis pe soțul surorii sale

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Părinți celor trei copiii care au ars de vii în incendiul produs în satul Danu, raionul Glodeni, riscă închisoare de la 2 la 6 ani.

În incendiul izbucnit în noaptea de marți spre miercuri au murit trei frați: o fetiță de 7 ani, una de o lună și un băiețel de 4 ani. Părinții acestora au scăpat nevătămați. Casa în care trăiau cei cinci membri ai familiei a ars în întregime.

Пожар в селе Дану, где погибли трое детей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Halucinant: Casa în care au ars trei frați ar fi fost incendiată intenționat

Tatăl copiilor, în vârstă de 38 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore. Mama acestora de 28 de ani se află într-un centru de consiliere psihologică. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal. Părinții celor trei minori, care și-au pierdut viața în incendiul devastator, sunt cercetați penal pentru lipsirea de viaţă din imprudenţă. 

Potrivit Codul Penal al Republicii Moldova, lipsirea de viaţă din imprudenţă a două sau mai multor persoane se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

În procesul cercetărilor cauzelor producerii incendiului, cei doi părinți au prezentat informații contradictorii. Mama copiilor a spus că în timpul izbucnirii incendiului se afla afară. La un moment dat a văzut flăcările și și-a strigat soțul, care ar fi ieșit din inerție afară din casă fără ca să ia cu el și cei trei copii minori. Ulterior, femeia a declarat că a aprins aragazul, s-a culcat lângă copilul nou născut și a adormit. 

La o zi de la producerea teribilului incendiu, Laboratorul Experimental Antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a emis patru versiuni care au dus la declanșarea catastrofei, una dintre ele fiind incendiere intenționată.

Versiunile preliminare care sunt cercetate sunt: nerespectarea regulilor de exploatare a aragazului, nerespectarea regulilor de exploatare a sobei, incendiere intenționată și scurtcircuit.

Cercetările au fost efectuate de o comisie mixtă de inspectori ai IGSU, poliție și procurori. În zece zile va fi înaintată o cauza finală care a dus la producerea incendiului.

Tatăl copiilor a fost anterior condamnat pentru omor. Acesta a fost acuzat că l-a ucis pe soțul surorii sale.

Fluxul de știri
0