Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaИнаугурация избранного президента Венесуэлы Николаса Мадуро
Инаугурация избранного президента Венесуэлы Николаса Мадуро - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Informația despre o presupusă arestare a fostului președinte iranian Mahmoud Ahmadinejad s-a dovedit ar fi un fals

CHIȘINĂU, 8 ian — Sputnik. Informația cu privire la reținerea fostului președinte al Iranului Mahmoud Ahmadinejad este una falsă, afirmă portalul rus Geopolitica.ru, care se referă la propriile surse din anturajul politicianului. Sursa a comunicat că o astfel de informația ar fi lansată în spațiul public cu scopul destabilizării situației din Iran.

Махмуд Ахмадинежад - Sputnik Moldova
Fostul președinte iranian, Ahmadinejad, a fost arestat

De asemenea, portalul Erem News redă o declarația a avocatului lui Ahmadinejad, Adel Heidari, care infirmă informația despre o pretinsă arestare.

Știrea despre arestarea fostului președinte al Iranului a fost publicată de ziarul de limba arabă din Marea Britanie, Al-Quds Al-Arabi, și a fost preluată de mai multe agenții de știri anti-iraniene.

"Acest fake este destinat celor care nu cunosc subtilitățile politicii interne din Iran și relațiile dintre diverse figuri. Domnul Ahmadinejad are o relație foarte bună cu Liderul Suprem, ayatollahul Ali Khamenei și acest lucru îl înțeleg foarte bine cei din guvernul Rohani. Orice încercări de a limita libertatea lui Ahmadinejad ar provoca probleme serioase celor care și-ar propune să facă acest lucru. Probabil, zvonul ar fi fost lansat atât iranienii reformiștii, cât și de serviciile speciale britanice", a menționat redactorul portalului Geopolitica.ru, Leonid Savin.

Reamintim că Al-Quds Al-Arabi afirma că Ahmadinejad ar fi fost arestat, în contextul acțiunile de protest din Iran, "pentru incitare la dezordini de stradă".

Fluxul de știri
0