Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul președinte iranian, Ahmadinejad, a fost arestat

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaМахмуд Ахмадинежад
Махмуд Ахмадинежад - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de limba arabă anunță arestarea fostului președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Autoritățile iraniene l-au arestat pe ex-președintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru susținerea acțiunilor de protest din țară în timpul unei vizite în orașul Shiraz, anunță publicația arabă, Al-Quds Al-Arabi, cu referire la propriile surse de la Teheran.

Autoritățile au dispus arestarea fostului președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, în timpul vizitei efectuate în orașul Shiraz, iar arestul acestuia a fost aprobat de liderul suprem Ali Khamenei, anunță publicația de limba arabă.

Potrivit surselor ziarului, autoritățile iraniene au luat o astfel de decizie din cauza declarațiilor făcute de Ahmadinejad în orașul Bushehr, din sudul Iranului, care au fost calificate drept "incitare la dezordini".

Publicația menționează că joi Ahmadinejad l-a criticat dur pe actualul președinte Hassan Rohani și guvernul acestuia, pe care i-a învinuit, în timpul unui discurs rostit în fața locuitorilor orașului Bushehr, de "îndepărtare de problemele poporului", „proastă administrare" și instituirea „monopolului asupra bogăției publice".

Conservatorul Ahmadinejad a ocupat postul de președinte două mandate succesive din 2005 până în 2013. În 2009, în țară au avut loc acțiuni masive de protest după victoria lui în alegeri.

Fluxul de știri
0