Natura dezlănţuită: Vreme extremă, ca la Polul Nord

© REUTERS / MIKE SEGARХолода в Нью-Йорке
Холода в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Abonare
Nămeţi de aproape o jumătate de metru, în regiuni unde oamenii nu au mai văzut zăpadă de aproape trei decenii

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Vremea extremă în SUA şi Canada, care se află de mai multe zile în stăpânirea zăpezilor şi gerurilor năprasnice. O treime din populaţia Statelor Unite a fost afectată deja de intemperii.

Statele de pe coasta de est americană au fost lovite cel mai greu de vremea extremă. Locuitorii din statul Florida nu au văzut zăpadă de aproape trei decenii, iar acum au de înfruntat frigul şi troienele până la genunchi.

Stratul de zăpadă a depăşit 40 de centimetri în New Jersey, în timp ce în Massachusetts oamenii au avut mari probleme cu inundaţiile. În zona de lângă Boston, apa a ajuns până la genunchi, iar apoi a îngheţat, sute de vehicule, inclusiv autospecialele rămânând înţepenite în „râurile" de gheaţă.

Дети с санками - Sputnik Moldova
Iarna n-a mâncat-o lupul: În Moldova vine gerul

La staţia meteo de pe muntele Washington a fost înregistrată, sâmbătă dimineața, cea mai coborâtă temperatură măsurată pe teritoriul SUA şi a doua cea mai scăzută temperatură de pe tot globul la acel moment: aproape minus 38 de grade Celsius. Iar din cauza vântului, aceasta se resimțea ca minus 70 de grade Celsius, potrivit Digi24.

Și Canada a fost lovită de zăpadă și temperaturi ce au depășit minus 40 de grade.

Nu numai oamenii au fost afectaţi de frig, ci şi ţestoasele din Florida care au început să îngheţe în ocean. În New Jersey a îngheţat o cascadă de 23 de metri înălţime.

Capriciile acestei ierni în SUA nu se opresc însă aici: specialiştii avertizează că vor urma ploile torenţiale.

Fluxul de știri
0