Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iarna n-a mâncat-o lupul: În Moldova vine gerul

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДети с санками
Дети с санками - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă zilele acestea avem temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru perioada în care ne aflăm, se pare că în scurt timp vom avea parte şi de iarnă adevărată

CHIŞINĂU, 6 ian — Sputnic. Crăciunul în acest an nu a venit cu ninsori şi zăpadă, aşa cum ne-am fi dorit. Vremea pe 7 şi 8 ianuarie va rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime de până la +10..+12 grade Celsius.

Зимний парк, архивное фото - Sputnik Moldova
Meteorolog: Când vin ninsorile și gerul în Moldova

Totuși, meteorologii prognozează o răcire considerabilă în zilele următoare. Astfel, marţi, 9 ianuarie, valorile termice maxime nu vor mai depăşi +3..+5 grade, iar în nordul ţării ar putea să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă.

De miercuri, temperaturile nocturne vor coborî semnificativ, până la —5..-7 grade. Temperaturi negative se vor înregistra şi în timpul zilei, cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare. Din păcate, ninsorile se mai lasă aşteptate.

Fluxul de știri
0