Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația șocantă a unui oficial: Războiul în Coreea, este inevitabil

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Abonare
Declarația fermă a unui purtător de cuvânt lansează o amenințare maximă - când va izbucni războiul

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik, D.D. O știre care provoacă îngrijorare maximă: "Întrebarea rămasă acum este: când va izbucni războiul?", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord, conform agenției de presă ACTC.

Purtătorul de cuvânt a făcut această declarație șocantă în contextul exercițiilor militare aliate și al amenințărilor SUA — acestea, spune oficialul de la Phenian, "fac din războiul în Peninsula Coreeană un fapt stabilit, inevitabil".

"Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el și în cazul în care SUA vor calcula greșit răbdarea noastră și vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranță SUA să plătească scump consecințele, folosind forța noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant", a reluat purtătorul de cuvânt retorica specifică RPD Coreeană, transmite Agerpres.

"Declarațiile nechibzuite ale apropiaților lui Trump și mișcările militare nesăbuite ale Statelor Unite demonstrează că actuala administrație americană a luat decizia de a provoca un război în peninsula coreeană și are o abordare pas cu pas pentru se a ajunge acolo", a mai spus purtătorul de cuvânt nord coreean, transmite Russia Today.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Serghei Lavrov a numit primele victime în caz de război în peninsula coreeană

Tensiunile au sporit după ultimul test nord coreean, cel care a demonstrat că rachetele Phenianului pot atinge o mare parte din teritoriul SUA. În același timp, RPD Coreeană dispune de câteva zeci de submarine cu capabilități de lansare a rachetelor, inclusiv a celor purtătoare de încărcături nucleare.

Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută o nouă rachetă intercontinentală (ICBM), Hwasong-15, care a căzut în apropierea coastei Japoniei. Aceasta este prima lansare de rachete nord-coreene de la mijlocul lunii septembrie.

Aceasta a avut loc la o săptămână după decizia lui Donald Trump de a restabili Coreea de Nord pe lista americană a țărilor care susțin terorismul, care a pregătit terenul pentru noi sancțiuni împotriva Phenianului.

Fluxul de știri
0