Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorolog: Când vin ninsorile și gerul în Moldova

© Flickr / Javier VierasЗимний парк, архивное фото
Зимний парк, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea de afară este ca în luna martie, în localitățile din sudul țării înfloresc deja ghioceii, iar iarna adevărată nu pare să fie pe aproape - pot oare fi calificate astfel de condiții meteorologice drept o anomalie

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Îmbrăcămintea și încălțămintea călduroasă de iarnă adună praful prin dulapuri, nu sunt de nicio trebuință nici schiurile și săniuțele, deoarece vremea este ca la început de primăvară.

Anul acesta nu am avut parte de ger și zăpadă de Anul Nou și, potrivit meteorologilor, Crăciunul pe stil vechi îl vom întâmpina tot la temperaturi de 8-10 grade Celsius.

Зима - Sputnik Moldova
Ne aşteaptă o iarnă lungă şi geroasă? Meteorologii moldoveni spun adevărul

Pot oare fi considerate condițiile meteo din această iarnă drept o anomalie? Iată ce a răspuns șeful Direcției Meteorologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Treșcilo, solicitată de Sputnik Moldova.

"O iarnă atât de caldă poate fi calificată într-adevăr drept o anomalie. În ultimele zile, temperatura medie zilnică este cu 4-6 grade mai ridicată decât norma pentru luna ianuarie. Însă acest fenomen nu este unul fără precedent. În medie, astfel de ierni calde se înregistrează o dată la 15-20 de ani. Din păcate, nu putem prognoza o iarnă adevărată nici pentru zile următoare, inclusiv până la Crăciunul pe stil vechi. Astfel, în ajunul Crăciunului și în ziua propriu-zisă a sărbătorii, temperaturile vor oscila în țară între 8 și 10 grade Celsius", a comunicat meteorologul.

Fluxul de știri
0