Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Detalii şocante în cazul băiatului obligat să-şi îngroape mama: Femeia era vie

CC BY 2.0 / Courtney Nash / ShovelЛопата в земле. Архивное фото
Лопата в земле. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii legişti au venit cu detalii şocante în cazul femeii îngropate în câmp de bărbatul ei şi de către unul dintre fii: aceasta era vie şi s-a asfixiat cu pământ

CHIŞINĂU, 6 ian — Sputnik. Răsturnare de situaţie în cazul adolescentului de 17 ani din comuna Hîrlău, județul Iași, care ar fi fost obligat de tatăl său să-și îngroape propria mamă, după ce bărbatul ar fi lovit-o mortal de acesta. Anchetatorii vor să afle acum în ce măsură băiatul a fost constrâns să comită fapta.

Cazul îngrozitor a avut loc a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, însă băiatul i-a povestit unui prieten despre cele întâmplate abia la începutul noului an. Alertaţi de vecini, poliţiştii ieşeni au descoperit trupul femeii îngropat în apropierea casei.

Între timp, Ziarul de Iaşi a aflat detalii şocante din cadrul anchetei derulate de Parchet în cazul femeii îngropate de concubinul său şi de fiul lor cel mare.

Pumn - Sputnik Moldova
Accidente
Crimă groaznică la Ialoveni: Şi-a ucis tatăl în noaptea de Revelion

Petronela Viciriuc, femeia de 33 de ani din comuna Scobinţi care a fost înhumată pe câmp, ar fi fost încă vie atunci când a fost acoperită de pământ. Informaţia a fost oferită anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal de către medicii legişti care au efectuat necropsia victimei, şi care au concluzionat drept cauză a decesului nu loviturile, ce puteau fi sau nu cauzatoare de moarte, ci asfixia în pământ.

Cercetările Parchetului îl vizează şi pe fiul minor al victimei, care are calitate de suspect în dosar după ce şi-a ajutat tatăl să o îngroape pe mamă. Anchetatorii vor să afle în ce măsură a fost acesta constrâns să comită fapta şi dacă poate răspunde penal, el având peste 14 ani, mai exact 17.

Potrivit propunerii de arestare preventivă, Petronela Viciriuc şi concubinul acesteia, Ioan Manolea (49 de ani), locuiau de peste 10 ani împreună în condiţii aproape inumane, alături de trei copii minori, două fete şi un băiat, într-un imobil din comuna Scobinţi. Cei doi munceau cu ziua şi din puţinii bani pe care îi obţineau îşi cumpărau băutură şi ţigări. Pe fondul consumului exagerat de alcool, adesea Manolea o bătea pe concubina sa, femeia obişnuind să plece, periodic, din locuinţă, fără ca nimeni să mai aibă grijă de copii.

Ioan Manolea le-a povestit procurorilor că şi pe 26 decembrie a băut cu concubina sa, mai întâi acasă, apoi la un unchi de-al său. Pe la ora 20:00 cei doi au plecat acasă.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Înfiorător: Tânăr din Anenii Noi, dispărut acum patru luni, ucis şi incendiat

Pe drum, femeia s-a dezechilibrat de mai multe ori şi a căzut. Enervat, bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul coastelor, la nivelul picioarelor, posibil şi la nivelul bazinului. Ulterior, Manolea şi-ar fi tras concubina la o margine de drum pentru a permite trecerea unui automobil.

Bărbatul a mers apoi acasă şi i-a cerut fiului său să îl ajute să o aducă acasă pe Petronela, pentru că aceasta e beată şi doarme pe marginea drumului. Cei doi au observat atunci că femeia avea sânge la nivelul feţei.

În continuare, inculpatul a apreciat că femeia nu mai respira şi i-a cerut fiului minor să îl ajute să transporte victima pe un teren arat unde să o îngroape.

Pentru ca aceasta să nu fie găsită în timpul lucrărilor agricole de primăvară, cei doi au săpat o groapă adâncă de peste 1,20 de metri, în care au băgat-o pe femeie, care se afla cel mai probabil în comă, potrivit legiştilor. Cei doi s-au întors ulterior acasă şi s-au culcat. A doua zi, tatăl le-a spus celor două minore că mama lor a plecat într-un loc necunoscut, mai scrie Ziarul de Iaşi.
Câteva zile mai târziu, minorul i-a povestit unui prieten ce a făcut, vestea ajungând ulterior şi la poliţişti. Pe 1 ianuarie, oamenii legii au descoperit trupul îngropat al femeii, în locul indicat cu aproximaţie de băiatul de 17 ani al acesteia.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptei, susţinând că a îngropat victima fiind convins că aceasta era decedată anterior îngropării. Audiat în calitate de suspect, M.A.I. a recunoscut că l-a ajutat pe tatăl său să sape o groapă în pământ, unde au depus amândoi corpul mamei despre care credea că murise, se mai arată în propunerea de arestare.

Fluxul de știri
0