Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon promite să facă prăpăd după alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a comentat decizia Curții Constituționale care a stabilit interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova în cazul promulgării Legii cu privire la completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. După ce Curtea Constituțională a emis o nouă decizie privind interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că politica standardelor duble ”va face victime în rândul democraților”.

”Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe. După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în câteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și în Guvern, și în Parlament, și în Curtea Constituțională”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Președintele țării, lăsat pentru a treia oară fără o atribuție constituțională

În privința legii cu privire la securitatea informațională, președintele Dodon consideră că ”ceea ce face acum guvernarea seamănă mai mult a agonie, decât a democrație”.

”În ce privește legea anti-propagandă, aceasta constituie un abuz evident asupra libertății de informare a cetățenilor Republicii Moldova. Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraților, aflați la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalității Republicii Moldova? Referitor la informarea cetățenilor, există multe posibilități prin care ei vor putea avea acces la știrile cenzurate politic”, a subliniat Dodon.

Președintele a mai avertizat că în acest an va fi dată lupta decisivă și a îndemnat forțelor patriotice să-și consolideze eforturile împotriva guvernării, care crede că prin forță și presiune va supune voința poporului.

Fluxul de știri
0