Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare: Fereşte-te de carnea injectată cu substanţe toxice! Cum o recunoşti

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота птицефабрики "Михайловский бройлер" в городе Артем Приморского края
Работа птицефабрики Михайловский бройлер в городе Артем Приморского края - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea preparatelor din carne din marile centre comerciale conţin conservanţi periculoşi şi arome de fum, care le potenţează gustul şi aroma şi fac carnea să fie mai aspectuoasă, însă acestea prezintă riscuri enorme pentru sănătate

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Pentru afumarea produselor din carne, cel mai folosit este fumul lichid, care se injectează inclusiv în interiorul produsului, spre deosebire de afumarea clasică, ce afectează doar membrana alimentului.

De aceea, fumul lichid este mult mai periculos pentru sănătate, potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, citat de adevarul.ro.

Este recomandabil să evitaţi produsele afumate ambalate, deoarece acestea conţin mulţi conservanţi, care vă pot îmbolnăvi ficatul, stomacul şi pancreasul şi pot produce cancer.

Сосиски - Sputnik Moldova
Ești obligat să știi asta! La ce pericol te expui dacă mănânci crenvurști

„Am găsit şase substanţe chimice, şase aditivi alimentari. Observăm doi stabilizatori: difosfat şi trifosfat de sodiu, un agent de îngrosare, caragenan, despre care se ştie că este cancerigen", avertizează Costel Stanciu, preşedinte Asociaţiei Pro-Consumatori.

Pentru a şti cum să recunoaştem un produs natural, trebuie să analizăm culoarea. Potrivit lui Costel Stanciu, produsele tradiţionale au o culoare specifică, maro, cât mai naturală, nicidecum roz sau roşu intens. „În momentul în care vedem roz-roşu, cu siguranţă s-a introdus nitrit de sodiu, carmin", lămureşte preşedintele APC.

Cea mai bună alegere este să cumpăraţi alimentele de la producători în care aveţi încredere, de la carmangerii care vând produse afumate tradiţional, care nu au trecuţi pe etichetă aditivi alimentari sintetici sau coloranţi.

Fluxul de știri
0