Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Saakașvili, condamnat la trei ani de închisoare

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaMihail Saakașvili
Mihail Saakașvili - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Georgiei a fost condamnat de judecătoria din Tbilisi, fiind învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în cazul dosarului privind omorul unui angajat al ”Băncii Unificate a Georgiei”

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost condamnat la trei ani de închisoare de către Judecătoria din Tbilisi, în dosarul cu privire la omorul lui Sandro Girgvliani, angajat al ”Băncii Unificate a Georgiei”, în 2006, informează RIA Novosti.

Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве - Sputnik Moldova
Serviciul ucrainean de Securitate a dezvăluit cauza reținerii lui Saakașvili

Fostul guvernator al regiunii Odesa a fost recunoscut vinovat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit sursei, pe pagina judecătoriei din Tbilisi este menționat faptul că Saakașvili a fost condamnat la patru ani de închisoare, însă termenul a fost redus cu un an, în conformitate cu prevederile legii privind amnistierea.

A fost demonstrat faptul că Saakașvili a amnistiat demnitari de rang înalt care au fost implicați în cazul lui Girgvliani și în acest mod aceștia au evitat pedeapsa. Instanța a considerat că drepturile părții vătămate au fost încălcate, precum și interesele statului.

În anul 2014, Procuratura Generală din Georgia l-a înaintat lui Saakașvili mai multe capete de acuzare. La vremea respectivă au fost inițiate câteva cauze penale pentru cheltuirea banilor statului în interes personal, depășirea atribuțiilor de serviciu în cazul represaliilor împotriva demonstranților care au protestat pe 7 noiembrie 2007 și și în cazul omorului din 2006 a angajatului ”Băncii Unificate a Georgiei, dar și pentru că l-a bătut pe deputatul Valeriu Galașvili.

Saakașvili a părăsit Georgia în noiembrie 2013, după intrarea în funcție a noului președinte al Georgiei, Gheorghii Margvelașvili.

Fluxul de știri
0