Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serviciul ucrainean de Securitate a dezvăluit cauza reținerii lui Saakașvili

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaЗадержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве
Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat reținerea lui Mihail Saakașvili, explicând motivul

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Fostul guvernator al regiunii Odesa, liderul partidului "Mișcarea forțelor noi" Mihail Saakașvili, a fost reținut în cadrul unui dosar de corupție.

"Pe 5 decembrie 2017, angajații SBU împreună cu Procuratura Generală a Ucrainei l-au reținut pe Mihail Saakașvili, care locuiește la Kiev, în cadrul unui dosar în baza articolului 256, partea I, al Codului Penal al Ucrainei", precizează instituția într-un comunicat.

Saakașvili a fost informat, în prezența avocatului, cu privire la suspiciunile anchetei, acesta urmând să fie interogat de anchetatori.

Саакашвили забрался на крышу дома в Киеве, грозится прыгнуть вниз - Sputnik Moldova
Saakașvili, reținut pe acoperișul unui bloc

Articolul 256, acordarea de sprijin membrilor unor organizații infracționale și tăinuirea activității infracționale a acestora, prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 5 ani.

Anterior a fost făcută publică informația privind perchezițiile care au loc în locuința acestuia, în legătură cu finanțarea acțiunilor de protest cu participarea sa de către anturajul ex-președintelui Victor Ianukovici.

După aceasta, Saakașvili a urcat pe acoperișul blocului cu opt etaje în care locuiește, amenințând să se arunce în gol.

Peste un timp, acesta a fost reținut și urcat într-un autobuz, care însă a fost blocat de ortacii lui Saakașvili, la mică distanță de locul desfășurării evenimentelor.

Fluxul de știri
0