Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții la Glodeni și Fălești: Șase persoane au fost reținute

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски
Обыски - Sputnik Moldova
Abonare
Imagini video spectaculoase de la operațiunea spectaculoasă întreprinsă de angajații câtorva structuri de forță, soldată cu mai multe rețineri

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale de comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate și Centrul de Analiză a Informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații și angajații DGUP a IGP, au efectuat mai multe perchiziții în raioanele Glodeni și Fălești, în cadrul unui dosar privind păstrarea și comercializarea drogurilor. Operațiunea s-a soldat cu reținerea a șase persoane cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani. Aceștia produceau, preparau, păstrau și comercializau droguri în zona de nord a țării.

Procurorii au comunicat joi că, în urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate pe parcursul a șase luni, s-a stabilit că suspecții activau din 2016, membrii grupului creând o schemă de comercializare a drogurilor și răspândire a acestora, prin intermediari, către consumatorii finali.

Polițist - Sputnik Moldova
Societate
Zece percheziții la Rezina și Drochia: Ce au găsit oamenii legii

Astfel, doi membri ai grupului au fost reținuți în flagrant în momentul comercializării a 600 g de marijuana investigatorului sub acoperire, contra sumei de 12000 lei.

Ulterior, au fost reținuți încă patru membri ai grupării infracționale, toți originari din raioanele Glodeni, Fălești și Râșcani. Cei șase suspecți au vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani.

Ca urmare a perchizițiilor efectuate în automobile și la domiciliile acestora, au fost depistate aproximativ 3 kg de marijuana, precum și bani proveniți din activitatea criminală desfășurată.

Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0