Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zece percheziții la Rezina și Drochia: Ce au găsit oamenii legii

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Abonare
Contrabanda cu resturi de metale scumpe pare să fie o afacere destul de bănoasă, altfel, în această activitate riscantă nu s-ar implica atâta lume

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Mai multe persoane din orașele Rezina şi Drochia, implicate în schema ilegală de contrabandă de resturi şi deşeuri de metale feroase și neferoase, au fost vizate în cadrul unor percheziții desfășurate de ofițerii Direcţiei Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Полуоткрытый люк - Sputnik Moldova
Mafia fierului uzat pradă orașul, iar poliția prinde doar pești mărunți

Operațiunea a avut loc pe 1 decembrie, fiind efectuate în total 10 percheziții. În cadrul acestora au fost depistate şi ridicate agende cu înscrisuri de ciornă cu privire la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15 000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proviniență, în sumă totală de circa 1 000 000 lei.

Amintim că, pe 20 octombrie, un ucrainean a fost reținut la punctul de trecere a frontierei Cosăuți pentru contrabandă cu metale semiprețioase. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a încercat să scoată ilegal din țară câțiva saci plini cu aramă: resturi și deșeuri de cupru, în valoare de peste 300.000 de lei. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii şi procurorii au stabilit că anterior suspectul a exportat ilegal, din Republica Moldova în Ucraina, metale neferoase în valoare de peste trei milioane de lei.

În cadrul efectuării percheziţiilor la locul păstrării mărfii, precum şi în automobil, polițiștii au depistat şi ridicat: marfă (resturi şi deşeuri de cupru) fără documente de provenienţă, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea persoanelor respective, telefoane mobile, două bancnote cu valoarea nominală a câte 100 dolari cu suspiciuni de a fi false.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de contrabandă riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Fluxul de știri
0