Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant. A născut în toaleta spitalului. Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără din Moldova acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău că a fost lăsată să nască singură în veceul instituției.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat și a inițiat o anchetă internă pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care acuză că a avortat singură în veceu.

”Ancheta independentă vizează examinarea asistenței medicale acordate și respectarea eticii și deontologiei medicale a personalului din cadrul instituției vizate”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

Din comisia de anchetă, creată de minister, fac parte Dr. Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii și ginecologiei, Dr. Ion Bolocan, medic obstretician-ginecolog, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu”, Dr. Rodica Gramma, master în bioetică, legislație și management în sănătate, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu” și Maria Ursachi, moașă principală la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale condamnă ferm manifestările de atitudine neglijentă, ignoranță și abaterile de la normele de etică și deontologie medicală.

”Asemenea cazuri regretabile necesită a fi considerate pentru transformările (reformele) de urgență în domeniul de sănătate, inclusiv prin instituirea unei structuri instituționale responsabile de cazurile de malpraxis și a lipsei de atitudine în exercitarea profesiunii. Cei care se vor face vinovați vor fi sancționați potrivit legii”, precizează instituția.

O tânără din Moldova acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău că a fost lăsată să nască singură în veceul instituției (nașterea a fost provocată la a 21-a săptămână din cauză că fătul avea mai multe malformații). Cazul a avut loc acum două săptămâni. Tânăra a scris pe o rețea de socializare că s-a chinuit mai bine de 23 de ore, în tot acest răstimp fiind ignorată în mod conștient de personalul spitalului. Singura persoană care a ajutat-o a fost colega sa de salon. 

Fluxul de știri
0