Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a făcut de râs: Un gardian riscă închisoare din cauza unui pușcăriaș

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost gardian de la penitenciarul din orașul Bender riscă să ajungă după gratii după ce s-a lăsat convins de un pușcăriaș să încalce legea

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Un fost gardian de la penitenciarul numărul 12 din orașul Bender este învinuit de corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea şi a transmis cauza penală în instanță.

bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Societate
Business după gratii. Deținuții își dirijau ”afacerea” chiar din penitenciar

Potrivit Procuraturii, în perioada septembrie-octombrie 2017, supraveghetorul a acceptat oferta unui deţinut de a-i aduce în penitenciar 2 telefoane mobile şi un router wi-fi portativ, în schimbul unei sume de bani.

Astfel, pe 4 noiembrie 2017, aflându-se pe teritoriul penitenciarului, gardianul a primit de la condamnat 50 de dolari SUA, primind în schimb două telefoane mobile cu accesorii şi un router WI-Fi, pe care le-a introdus pe teritoriul instituţiei penitenciare, contrar prevederilor legale prohibitive.

”Fiind recunoscut şi audiat de procuror în calitate de bănuit şi învinuit, gardianul şi-a recunoscut în totalitate vina în comiterea infracţiunii, cauza penală urmând a fi examinată în procedură penală specială”, precizeată Procuratura într-un comunicat.

Dacă va fi recunoscut vinovat, fostul gardian riscă amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani. Totodată, acesta ar putea fi obligat să restituie cheltuielile judiciare în sumă de 9600 de lei.

Fluxul de știri
0