Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Business după gratii. Deținuții își dirijau ”afacerea” chiar din penitenciar

© IGPbani, lei, dolari, euro
bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Abonare
Au abuzat de încrederea unei femei aflate peste hotarele țării, iar acum riscă cincisprezece ani de pușcărie pentru că au estorcat sute de mii de lei prin înșelăciune.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. O grupare criminală a fost anihilată de către ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al INI în comun cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Aceștia, prin înșelăciune și abuz de încredere, au sustras de la mai multe femei mijloace bănești în proporții deosebit de mari.

poliţie, reţinere, grupare - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O grupare criminală, anihilată de poliţişti

Potrivit Poliției, pe parcursul anului curent, membrii grupului infracțional, utilizând sisteme informatice și reţelele de socializare, au abuzat de încrederea unei femei de 35 de ani, care muncea peste hotarele Republicii Moldova. Aceștia au dobândit ilicit, prin intermediul transferurilor bancare, suma de peste 400 mii de lei.

În urma investigațiilor efectuate, au fost identificaţi cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp. Organizatorii grupării criminale s-au dovedit a fi deținuți ai penitenciarului numărul unu din Taraclia.

Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii simultan în municipiul Chișinău, Penitenciarul numărul unu din Taraclia, penitenciarul numărul 5 din Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 1 bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte care au păstrat asupra sa urme ale infracțiunii.

Doi membri ai grupării, rolul cărora era de a prelua mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolator.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0