Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri speciale la frontiera de stat a Republicii Moldova în ajunul Crăciunului

© SputnikПроверка автомобиля
Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, în comun cu angajații vamali, întreprind măsuri speciale la frontiera de stat în ajunul Crăciunului

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova estimează un flux mare de peroane și transport la hotarele țării în ajunul Crăciunului pe stil vechi. 

În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, prin reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere. Fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. 

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei prin care pleacă moldovenii

”În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

La fel, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi redirecționat pe banda de trecere a corpului diplomatic.

În anul 2017, cea mai tranzitată zi din ajunul Crăciunului pe stil vechi a fost data de 3 ianuarie, cu un flux de aproape 57 de mii de traversări persoane și peste 12 mii de traversări mijloace de transport, iar cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni.


Fluxul de știri
0