Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum au ajuns în bugetul public național aproape 33 de miliarde de lei

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Cum au ajuns, anul trecut, în bugetul public național al Republicii Moldova aproape 33 de miliarde de lei

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Veniturile administrate de Serviciul Fiscal de Stat la bugetul public național în anul trecut au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, cu 18,4 la sută.

Anul trecut au fost înregistrate încasări în sumă de 32,7 miliarde de lei, ceea ce constituie o creștere cu 5,1 miliarde de lei față de anul precedent. Astfel, suma veniturilor bugetului public național planificată inițial pentru 2017 a fost depășită cu 2,6 miliarde de lei. 

Таможенники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anunțul incredibil făcut de Serviciul Vamal al Republicii Moldova

La bugetul de stat, au fost încasate 14,3 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 2,8 miliarde de lei mai mult comparativ anul 2016.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,4  de lei, ceea ce reprezintă cu 0,2 miliarde de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

La bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 11,4 miliarde de lei sau cu 1,8 miliarde de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

La fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 3,5 miliarde de lei, cu 0,4 miliarde de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului precedent.

Fluxul de știri
0