Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunțul incredibil făcut de Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Abonare
Serviciul Vamal al Republicii Moldova a făcut astăzi un anunț privind banii care au fost virați în bugetul de stat pe parcursul anului trecut

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. În perioada 25 – 28 decembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 272,6 milioane de lei. 

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, tansmis spre difuzare agenției Sputnik-Moldova, pentru anul 2017, volumul colectărilor la bugetul de stat se cifrează la 20 de miliarde 373 de milioane de lei, fiind atestată o creștere cu 17 la sută față de anul 2016.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Vama îngrașă bugetul de stat: Câte miliarde a vărsat în visteria statului

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 69 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 37 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 87 517 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 98 552 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 101 și respectiv 11 576 traversări.

 

Fluxul de știri
0