Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОлимпийский парк в Пхенчхане
Олимпийский парк в Пхенчхане - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu va fi admisă la Jocurile Olimpice 2018, dar sportivii ruși vor putea să participe la ele sub un drapel neutru.

CHIȘINĂU, 05 dec — Sputnik. Marți Comitetul Olimpic International a luat decizia de a nu admite Rusia la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, care vor avea loc în Coreea de Sud. Decizia a fost făcută publică pe site-ul oficial al Comitetului.

La competiție vor putea participa doar sportivii ruși "curați", care vor evolua sub drapelul Comitetului Olimpic Internațional.

Comitetul și-a motivat decizia susținând că Rusia a fost sancționată pentru "doping sistematic". Decizia este fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice.

Faptul că Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă înseamnă nu doar că sportivii ruși nu vor putea participa la competiții, dar și că niciun oficial rus nu va avea voie să asiste la acest mare eveniment sportiv, steagul țării nu fi arborat, iar imnul Rusiei nu va fi auzit în Coreea.

Fluxul de știri
0