Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Generalul de divizie Teodor Botnaru a fost petrecut pe ultimul drum

© Sputnik / Miroslav RotariАрмянское кладбище
Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ofițerii de informații şi securitate şi-au luat rămas bun de la fostul ministru al Securității Naționale, generalul de divizie Teodor Botnaru.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. După slujba de pomenire, care a avut loc la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla" din Capitală, cortegiul funerar a ajuns la sediul Serviciului de Informaţii şi Securitate, instituţie în care Teodor Botnaru şi-a început activitatea încă în anul 1963 şi, ulterior, a avut onoarea să o conducă. Aici, familiei şi rudelor îndoliate li s-au alăturat sute de persoane, printre care conducerea Serviciului, ofiţeri activi, rezervişti, veterani ai organelor securităţii statului, foşti directori ai SIS, prieteni şi toţi cei care l-au preţuit pe Teodor Botnaru.

Владимир Воронин Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Ce spune Vladimir Voronin despre noul șef al SIS

Lla sfârșitul ceremoniei, care a ținut mai bine de două ore, trupul neînsuflețit al generalului de divizie a fost condus la Cimitirul Ortodox din strada Armenească din Chișinău, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de SIS, Teodor Botnaru este o personalitate de referință în sistemul asigurării securității naționale. Dumnealui va rămâne în amintirea multor generații de ofițeri de informații și securitate drept un reper și un model de perseverență și dedicație, individualitate distinsă și un profesionist desăvârșit.

Generalul de divizie Teodor Botnaru este înscris în Cartea de Onoare a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Pentru rezultatele meritorii și profesionalism înalt manifestate în activitate i-au fost oferite medaliile,,Pentru Merit" și,,În slujba Patriei" de gradul III, II și I. Este cavaler al ordinului,,Credință Patriei", clasa I și deținător al titlului onorific,,Colaborator emerit al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova". În perioada 1990-1991 a deținut funcția de președinte al Comitetului Securității de Stat al RSSM, iar pe parcursul anilor 1997-1998 a fost ministru al Securității Naționale a Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate anunță că este profund îndurerat şi regretă această pierdere enormă.

 

 

Fluxul de știri
0