Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spune Vladimir Voronin despre noul șef al SIS

© Sputnik / Мирослав РотарьВладимир Воронин Vladimir Voronin
Владимир Воронин Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Comuniștilor are doar cuvinte de laudă la adresa noului șef al Serviciului de Informații și Securitate
Ce spune Vladimir Voronin despre noul șef al SIS

Potrivit lui Vladimir Voronin, Vitalie Pârlog este un jurist de forță, iar odată ajuns la cârma SIS, instituția va asigura securitatea cetățenilor Republicii Moldova.

„Într-adevăr, domnul Pârlog este un jurist de forță. Eu știu că el în această postură va face în așa fel ca instituția să se conformeze legislației noastre și să facă ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova", a declarat Vladimir Voronin în cadrul ședinței Parlamentului.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi pentru numirea lui Vitalie Pârlog în funcția de director al SIS. Potrivit Legii privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Vitalie Pârlog își va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani.

Amintim că Vitalie Pârlog a fost ministru al Justiţiei în perioada 2006 — 2009.

Anterior, între 2001 — 2005, Pârlog a fost membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei.

În luna martie curent, Vitalie Pârlog a fost ales şef al Comisiei pentru controlul fişierelor Interpol.

Fluxul de știri
0