Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vama îngrașă bugetul de stat: Câte miliarde a vărsat în visteria statului

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal continuă să înregistreze creșteri semnificative ale încasărilor la bugetul de stat. În acest an, Vama a vărsat în buzunarul statului trei miliarde de lei, cu 18% mai mult comparativ cu anul trecut.
Vama îngrașă bugetul de stat: Câte miliarde a vărsat în visteria statului

Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul ceremoniei de înmânare a cheilor celor 97 de automobile noi, care vor completa garajele birourilor vamale şi ale subdiviziunilor Serviciului Vamal.

„Anul acesta Serviciul Vamal a adus la bugetul de stat cu 18% mai mult comparativ cu anul trecut, ceea ce înseamnă peste trei miliarde de lei. Aceste rezultate se datorează reformelor pornite acum doi ani în urmă. Este adevărat că reformele sunt dureroase, nu sunt simple, dar iată rezultatele. Aveți salarii mai mari, avem posibilitatea să vă dotăm cu echipamente pentru că dincolo de aceste automobile ați primit și alte echipamente, dar şi veniturile la bugetul statului au crescut", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Precizăm că cele 97 de automobile au fost procurate pentru înlocuirea celor învechite și au costat 19,8 milioane lei, banii alocaţi din bugetul de stat. Astfel, parcul auto al Serviciului Vamal a fost reînnoit în proporţie de circa 50%.

Fluxul de știri
0