Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kim Jong-un, cu butonul nuclear pe birou

© REUTERS / Kyodo/via REUTERSKim Jong-un
Kim Jong-un - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul nord-coreean a venit cu noi ameninţări la adresa SUA, chiar în mesajul său de Anul Nou - cum a reacţionat Donald Trump

CHIŞINĂU, 1 ian — Sputnik. Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a avertizat SUA că are în permanenţă pe birou butonul nuclear, subliniind în discursul său din noaptea dintre ani că Statele Unite nu vor putea niciodată să pornească un război împotriva sa şi a ţării sale.

Phenian - Sputnik Moldova
Coreea de Nord ridică barierele

„Statele Unite nu vor putea niciodată să pornească un război împotriva mea şi a ţării mele. Întreg teritoriul Statelor Unite se află în raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear este tot timpul pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare. Anul acesta ne vom concentra pe producerea în masă a focoaselor nucleare şi a rachetelor balistice şi să accelerăm instalarea lor", a anunțat liderul nord-coreean în alocuțiunea de Anul Nou, potrivit digi24.ro.

În 2017, Coreea de Nord a făcut teste cu rachete balistice intrecontinentale, precum şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, în pofida tuturor avertismentelor şi sancţiunilor internaţionale.

Întrebat dacă va răspunde amenințării lui Kim, președintele american Donald Trump a spus: „Vom vedea, vom vedea", potrivit BBC.

Fluxul de știri
0