Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câtă dreptate au avut meteorologii? Cum va fi vremea în noaptea de Revelion

© Sputnik / Miroslav Rotariснеговик
снеговик - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, meteorologii nu excludeau posibilitatea unor episoade cu ger și ninsori abundente în timpul sărbătorilor de iarnă

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Creștinii care au sărbătorit Crăciunul pe stil nou nu s-au putut bucura de o vreme cu adevărat de iarnă. Temperaturile au fost mai degrabă primăvăratice, iar soarele a strălucit din plin.

Cum va fi vremea de Revelion? Meteorologii moldoveni au făcut deja pronosticul pentru noaptea dintre ani, astfel că putem spera chiar la puțină zăpadă.

Зима - Sputnik Moldova
Ne aşteaptă o iarnă lungă şi geroasă? Meteorologii moldoveni spun adevărul

În ultima noapte a anului 2017 se așteaptă o răcire mai accentuată. Valorile minime vor oscila între —3 și —5 grade Celsius. Ploile, care vor cădea pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă în toată țara, se vor transforma pe 31 decembrie în lapoviță și ninsoare, însă doar în raioanele de nord. În restul țării, precipitațiile vor conteni.

Dacă în ziua de 31 decembrie, în ajunul Anului Nou, temperaturile nu vor depăși +5..+7 grade, în prima zi a anului 2018, pe 1 ianuarie, acestea vor crește considerabil și vor atinge valori maxime de +9..+11 grade.

Rămâne să vedem dacă vom avea vreme de iarnă cel puțin de crăciun, pe 7 ianuarie.

Fluxul de știri
0