Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Totalurile anului 2017 în sfera economicului: care a fost cea mai mare gafă

© Sputnik / Rodion ProcaViorel Gîrbu
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile autoritățile în sfera economicului sunt foarte importante, de asta depinde prosperitatea unui popor.
Totalurile anului 2017 în sfera economicului: care a fost cea mai mare gafă

Economistul Viorel Gârbu a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre reușitele, dar și regresele economice înregistrate de țara noastră în 2017.

Astfel, Viorel Gârbu menționează că 2017 a fost un an ordinar din punct de vedere economic — înregistrăm o creștere economică substanțială datorită remiterilor din export, dar s-a majorat totodată și cota importului.

”Cea mai mare gafă a fost comisă în sfera politicilor monetare, unde Guvernul a venit cu o abordare neconstructivă, astfel încât din economia țării au fost extrase cinci milioane de dolari, bani care puteau fi investiți în economia națională, autoritățile însă nu au găsit modalitatea de a crea un context favorabil pentru ca de aceste investiții să beneficieze economia Republicii Moldova'', a declarat Viorel Gârbu.

Totodată, economistul menționează că Republica Moldova nu s-a îndatorat excesiv în acest an.

”În mod cert nu sunt schimbări esențiale. Datoria a crescut, însă nu suntem într-o situație critică din acest punct de vedere'', menționează economistul.

Fluxul de știri
0