Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jandarmeria Română, atacată pentru că a promovat “familia tradițională”

© Sputnik / Rodion ProcaJandarmi
Jandarmi - Sputnik Moldova
Abonare
Jandarmeria română a ajuns ținta atacurilor susținătorilor LGBT după ce a utilizat sintagma “familie tradițională” într-o imagine în care este prezentată o familie a angajaților MAI

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Jandarmeria română a ajuns ținta atacurilor susținătorilor comunității LGBT după ce pe pagina oficială pe Facebook a instituției a fost publicată imaginea unei familii de jandarmi, care conținea comentariul: „așa arată o familie tradițională din cadrul M.A.I".

"Așa arată o familie tradițională din cadrul M.A.I. Ovidiu, subofițer în cadrul Jandarmeriei și soția sa Irina, agent principal de Poliție, și-au petrecut Crăciunul în familie, spre marea bucurie a copiilor lor: Ștefan, Dimitrie și Ecaterina. Jandarmeria Română urează un călduros "La mulți ani" băiețelului lor, dar și tuturor celor care îi poartă numele Sfântului Ștefan", se spune în mesajul publicat pe pagina Facebook.

Mai mulți internauți au criticat dur mesajul Jandarmeriei, pe care îl consideră discriminatoriu. În opinia unor utilizatori, în acest fel, instituția ar fi discriminat familiile monoparientale și cuplurile homosexuale.

"Așteptăm și fotografii cu familiile monoparentale, cele fără copii, formate din bunici si nepoți sau din frați mai mari și mai mici și, de asemenea, cele cu părinți de același sex. Vă asigur că există toate în cadrul MAI, deși mă îndoiesc că a avut cineva curajul să își declare orientarea sau să trăiască liber într-un mediu așa de îngust la minte ca al ministerului dvs", a scris utilizatoarea Andreea Elisei.

Russian President Vladimir Putin during a meeting with representatives of foreign business circles as part of the 3rd Eastern Economic Forum - Sputnik Moldova
Politică
Putin, despre erodarea valorilor tradiționale în lume

Unii comentatori au întrevăzut în postare o susținere tacită a inițiativei Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției în sensul definirii căsătoriei drept uniune dintre un bărbat și o femeie.

În același timp, mai mulți utilizatori au susținut mesajul Jandarmeriei, fiind de părerea că atacurile în adresa organelor reprezintă o manifestare a „corectitudinii politice".

"S-a prostit lumea rău de tot daca au apărut atâtea comentarii negative la postarea asta. Nu văd nimic rău în conținutul descrierii acestei poze. Da, familia tradițională e formata din bărbat și femeie. Sunt cât se poate de open-minded, dar nu văd care e problema aici. Normalitatea a devenit, între timp, anormalitate??!? Una este să accepți și celelalte tipuri de familii (ceea ce o fac), dar să arunci cu noroi în "familia tradiționala" deja e o mare nesimțire. Așa cum noi acceptam aceste noi tipuri de familii (formate din cei care fac parte din comunitățile gay), am pretenția să ne respecte și implicit să nu aducă injurii când se vorbește de "familia tradiționala", a scris utilizatorul Cristina Neacșu.

Fluxul de știri
0