A murit singura fiică a lui Francisco Franco

© AP PhotoFrancisco Franco
Francisco Franco - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Madrid a decedat singura fiică a dictatorului spaniol Francisco Franco

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Singura fiică a dictatorului spaniol Francisco Franco, Maria del Carmen Franco y Polo, a decedat în vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de nepotul ei, Louis Alphonse de Bourbon, Duce de Anjou.

În anunțul făcut pe Instagram despre decesul bunicii lui, Louis Alphonse de Bourbon a menționat că "ea nu a plecat și mereu va rămâne în inima lui".

Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova
Ambasada rusă a coborât steagurile în semn de doliu pentru regele Mihai

Maria del Carmen Franco y Polo a decedat vineri, în casa ei din Madrid. Potrivit presei spaniole, în această vară, femeia a fost diagnosticată cu cancer.

Potrivit publicației Vanguardia, odată cu identificării tumorii maligne, starea femeii a început să înrăutățească rapid. Aceasta s-a izolat în casă și nu a ieșit afară o perioadă îndelungată.

Generalul Francisco Franco s-a aflat la conducerea Spaniei între 1939 și 1975, luându-și titlul de „El Caudillo". Acesta ajunsese la putere în urma războiului civil din 1936-1939. În ciuda faptului că este acuzat de unii că a instaurat un regim de extrema dreaptă, Franco a păstrat neutralitatea țării în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și chiar a salvat evreii refugiați în Spania.

Acesta și-a exprimat dorința ca după moartea sa să fie restaurată monarhia. După ce dictatorul a plecat din viață, tronul Spaniei a fost ocupat de Juan Carlos I, din dinastia de Bourbon.

Fluxul de știri
0