Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie importantă a Băncii Naționale în preajma Anului Nou

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Ce-i așteaptă pe moldoveni în anul care vine: Banca Națională a Moldovei a adoptat o decizie importantă pentru piața financiară internă

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. La sfârșit de an, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei s-a întrunit într-o ședință la care a adoptat o decizie cu privire la politica monetară.

Astfel, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul ședinței din 27 decembrie 2017, a decis că mențină rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 6.5% anual.

Vor rămâne neschimbate ratele de dobândă:

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Sectorul financiar-bancar, sub supraveghere strictă. Ce decizie a luat Guvernul

— la creditele overnight la nivelul actual de 9.5% anual;
— la depozitele overnight la nivelul actual de 3.5% anual.

Totodată, BNM va menține norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă la nivelul actual de 40.0% din baza de calcul. Norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în valută liber convertibilă va fi menținută la nivelul actual de 14.0% din baza de calcul.

Decizia a fost luată în baza celor mai recente analize macroeconomice și a ajustării prognozei inflației pe termen scurt și mediu pe fondul impactului propagării impulsurilor anterioare de politică monetară asupra inflației.

Fluxul de știri
0