Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție! Hoții nu merg în vacanță de sărbători. Recomandările oamenilor legii

© Photo : captură ecran privesc.euMarin Maxian
Marin Maxian - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 3000 de polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă
Atenție! Hoții nu merg în vacanță de sărbători. Recomandările oamenilor legii

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului General de Poliție, care atenționează cetățenii să fie precauți pentru că ”infractorii nu-și iau vacanță de sărbători”.

Pentru a evita situațiile neplăcute, șeful Direcţiei generale Poliţie şi Ordine Publică din cadrul IGP, Marin Maxian, le recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să evite situațiile de conflict.

„Recomandăm cetățenilor să nu păstreze lucrurile de preț și banii în pachetele cu produsele alimentare. Pungășiile sunt la ordinea zilei în această perioadă. Atenție la bunurile personale în transportul public. Nu uitați că consumul de alcool în exces duce la conflicte și scandaluri. Recomandăm cetățenilor să nu se implice în situații de conflict, dar să se adreseze oamenilor legii", subliniază șeful Direcţiei generale Poliţie şi Ordine Publică din cadrul IGP, Marin Maxian.

Totodată, cei care dețin arme sunt sfătuiți să fie prudenți în ceea ce privește păstrarea și utilizarea acestora.

„Cei care dețin arme să nu admită accesul liber la locul unde este păstrată. Nu se permite efectuarea salvelor de armă, așa cum încearcă unii să o facă. Această încălcare poate duce la retragerea permisului de port armă", a mai atenționat Marin Maxian.

Totodată, oamenii legii le recomandă celor care pleacă pentru mai multe zile de acasă să nu se afișeze pe rețelele de socializare.

Fluxul de știri
0