Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump va ajunge în România? Liderul american pregătește un turneu prin Europa

© REUTERS / Axel SchmidtDonald Trump și Melania Trump
Donald Trump și Melania Trump - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2018, Donald Trump va întreprinde un turneu prin mai multe țări din Europa. Primul stat pe care-l va vizita va fi Grecia

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Administrația de la Casa Albă pregătește un turneu al președintelui Donald Trump prin Europa, în anul 2018, potrivit RIA Novosti, care face referire la propriile surse.

"Megaturneul va începe cu Grecia, apoi Trump va vizita câteva state europene, posibil și Orientul Apropiat", a declarat sursa citată.

Aceasta a specificat că vizitele ar putea avea loc vara și la începutul toamnei.

Giant US flag screened alongside Israel's national flag by the Jerusalem municipality on the walls of the old city - Sputnik Moldova
Decizia lui Trump a revoltat întreaga lume: Reacții ferme la Londra și Berlin

În luna septembrie, la Salonic va avea loc o expoziție internațională la care, conform ambasadorului american la Atena, Geoffrey R. Pyatt, SUA intenționează să aibă o reprezentare largă la acest eveniment.

Potrivit sursei RIA Novosti, deocamdată nu se cunoaște dacă turneul președintelui SUA va coincide cu perioada de funcționare a expoziției, între 8 și 16 septembrie 2018.

"Acum programul se află în faza de discuții. Toate planurile depind de evoluția situației internaționale", a spus sursa.

Potrivit lui, administrația americană speră căvoiajul lui Trump se va solda cu mai multe rezultate pozitive decât cel a lui Barack Obama, din noiembrie 2016.

Primul turneu internațional a lui Trump a avut loc între 20 și 27 mai 2017. Acesta a vizitat, oficial, țări din Orientul Apropiat — Arabia Saudită, Israel și Palestina, și a aprticipat la summiturile NATO și G7 de la Bruxelles și Taormin, apoi a fost în Italia și la Vatican, unde s-a întâlnit cu papa de la Roma.

Fluxul de știri
0