Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?

© REUTERS / Ronen ZvulunВид на мечеть Купола над Скалой в Иерусалиме
Вид на мечеть Купола над Скалой в Иерусалиме - Sputnik Moldova
Abonare
Israelul poartă negocieri cu cel puțin zece state transferarea ambasadelor la Ierusalim, a anunțat adjunctul ministrului israelian de Externe

CHIȘINĂU, 28 dec  — Sputnik. Autoritățile israeliene poartă negocieri cu zece țări transferarea reprezentanțelor diplomatice la Ierusalim, a anunța adjunctul ministrului de Externe al Israelului, Tzipi Hotovely. Declarația a fost făcută la postul de radio al corporației israeliene de teleradiodifuziunii, potrivit RT.

Potrivit diplomatului, dialogul cu privire la mutarea ambasadelor la Ierusalim este purtat cu zece state, însă e evitat să menționeze care sunt acestea.

Victor Juc - Sputnik Moldova
Victor Juc: Nu cred că SUA își vor muta ambasada din Tel Aviv la Ierusalim

"Există astfel de state pe toate continentele. Vă pot spune că este vorba de mai mult de zece state și noi, cei de la ministerul Afacerilor Externe lucrăm echilibrat cu fiecare din acestea", a subliniat diplomatul.

În același timp, Hotovely a menționat și propunerea președintelui Camerei Deputaților din România, Liviu Dragnea, de a supune discuției chestiunea mutării ambasadei române la Ierusalim.

"Nu pot divulga numele, dar unele sunt din Europa. Ţinem demersurile sub acoperire, deoarece aceste ţări sunt supuse unor presiuni enorme din partea lumii arabe şi a altor ţări europene", a declarat oficialul israelian, potrivit Mediafax.

Guatemala este primul stat care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului după anunțul făcut de Donald Trump pe 6 decembrie despre mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Fluxul de știri
0