Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Mită de 380 de mii de dolari pentru privatizarea unor terenuri

© Sputnik / Mihail KutuzovДоллары США
Доллары США - Sputnik Moldova
Abonare
Afacere cu terenuri: au cerut 380 de mii de dolari pentru a corupe mai mulți funcționari

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Doi locuitori ai capitalei au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influenţă, în care aceştia sunt bănuiţi că ar fi intermediat o afacere cu terenuri din orăşelul Codru.

Sub pretextul coruperii mai multor funcţionari, bănuiţii ar fi cerut 380 000 de dolari. În prezent, ambii se află în custodia CNA.

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA au mers la doi polițiști să le dea mită. Ce au făcut oamenii legii

În urma unei înţelegeri prealabile, cei doi, ar fi pretins de la un om de afaceri 380 de mii de dolari, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice şi de demnitate publică din cadrul Primăriei orașului Codru, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi ÎS Cadastru şi că le poate determina să faciliteze privatizarea mai multor loturi din localitatea Codru.

Pe numele celor două persoane, care nu aveau, la etapa documentării, o ocupaţie sau o funcţie permanentă, a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovate, acestea riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 de mii de lei.

Fluxul de știri
0