Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beijingul dezminte că ar livra petrol Phenianului, ignorând regimul de sancțiuni

© Flickr / FriendsofEurope Hua Chunying
Hua Chunying - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 22 decembrie, ONU a introdus o serie de restricții privind operațiunile comerciale cu Coreea de Nord, limitând importurile petroliere ale țării la patru miliarde de barili pe an

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a comentat afirmațiile din ziarul sud-coreean Chosun Ilbo în care e scris că țara sa transportă  petrol către Coreea de Nord, pe cale maritimă.

China - Sputnik Moldova
SUA nu va mai fi prima economie a lumii

„Guvernul nostru a aplicat în totalitate și cu strictețe rezoluțiile Consiliului de Securitate. Demonstrăm o atitudine serioasă și acționăm eficient", a răspuns ea la întrebarea privind eventuala încălcare.

Potrivit datelor Serviciului Vamal din Chinez, Beijingul nu a exportat în Coreea de Nord, produse petroliere, combustibil pentru motoare reactive, motorină sau păcură. Totodată, țara nu a importat nici minereu de fier, cărbune sau plumb din Coreea de Nord din momentul în care au intrat în vigoare restricțiile ONU.

Comparativ cu anul precedent, exporturile de porumb spre Coreea de Nord au scăzut cu 82 la sută, în timp ce livrările de orez s-au redus cu 64 la sută.

Fluxul de știri
0