Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SUA nu va mai fi prima economie a lumii

© AP Photo / Andy WongChina
China - Sputnik Moldova
Abonare
Obiectivul Chinei este realizabil în cazul în care pe parcursul următorilor 15 ani se va menține același trend global

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Un nou raport al analiștilor de la Centre for Economics and Business Research (CEBR) susține că China ar putea să devanseze

SUA și să devină cea mai puternică economie din lume.

Succesul economic al Chinei, bazat pe sectorul său masiv de producție, ar putea menține în continuare statutul țării în afacerile mondiale în decurs de 15 ani, menționează autorii studiului.

Ei au luat în considerare tendințele existente în comerțul mondial și în economiile interne ale Statelor Unite, zonei euro și celei asiatice.

Analiza le-a permis să susțină că în 2032 China va depăși Statele Unite la capitolul „economie", în timp ce India va urca pe locul trei — în fața Franței și Marii Britanii. Japonia va fi a patra, Germania — a cincea și Brazilia — a șasea.

Conform tabelului anual al „Ligii Economice a CEBR", în următorul deceniu, prețurile mai mici la energie și, în consecință, costurile reduse ale tehnologiilor de diferit tip, vor duce la expansiunea economică a Chinei în regiunea pacifico-asiatică. Factorii respectivi vor oferi, de asemenea, un impuls economic Indoneziei și Coreei de Sud — ambele își vor extinde prezența pe piața economică mondială.

Cercetătorii au mai declarat că Rusia va coborî de pe locul 11 pe locul 17, datorită dependenței excesive de exporturile petrolului și gazelor naturale.

Fluxul de știri
0