Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vodca, subiect de dezbateri în Duma de Stat a Rusiei

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaРейд по выявлению контрафактного алкоголя
Рейд по выявлению контрафактного алкоголя - Sputnik Moldova
Abonare
Băuturile alcoolice contrafăcute reprezintă una dintre sursele de intoxicare în masă a cetățenilor, de aceea este necesară instituirea unui control asupra comerțului cu această băutură, consideră legislatorii din Consiliul Federației

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Deputații din Duma de Stat a Rusiei au propus să fie introduse modificări la legea „Cu privire la reglementarea de către stat a producției și circulației alcoolului etilic", care prevede ca toate ambalajele din sticlă, destinate pentru băuturile alcoolice cu o tărie mai mare 28 de grade, să fie marcate cu un semn-identificator în vederea contracarării produselor contrafăcute și reducerii numărului de intoxicații în masă cu produse necalitative, comunică RIA Novosti.

Коктейль из лайма - Sputnik Moldova
Studiu: Băuturile răcoritoare vă pot pune în pericol viața

„Propunem să fie introdusă marcarea obligatorie a sticlelor, destinate pentru îmbutelierea alcoolului, cu un semn-identificator unic al fabricii-producătoare de sticlă. Anume produsele alcoolice contrafăcute reprezintă una dintre sursele de intoxicație în masă a cetățenilor; controlul riguros asupra ambalajului din sticlă va permite să fie redus numărul de astfel de cazuri", a declarat Reabuhin.

Potrivit acestuia, în cazul în care s-a constatat că sticla conține alcool metilic contrafăcut sau alți componenți periculoși pentru sănătate, sursa acestui produs va putea fi ușor de depistat după numărul de identificare al fabricii. Afară de aceasta, se prevede ca anume fabrica, în a cărei sticlă se va descoperi alcoolul contrafăcut, va purta răspundere pentru produsul necalitativ sau nociv.

Fluxul de știri
0